Fogás: desszert, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A ribizlit alaposan mossuk meg, szárát távolítsuk el, hagyjuk kicsit papírtörlőn lecsöpögni.
Ha mirelit gyümölcsöt használunk, hagyjuk szobahőmérsékleten felengedni és öntsük le alóla a levet.
A banánt egy tálkában kanállal pürésítjük.
A tojást keverjük hozzá a sóval, cukorral, olvasztott margarinnal.
Egy másik tálkába a lisztbe szórjuk a sütőport, majd forgassuk át és keverjük a tojásos masszába.
A tejet fokozatosan adagolva kavarjuk csomómentes, sűrű masszává.
Egy palacsintasütőt forrósítsunk fel és olvasszuk meg benne a margarint, majd merjünk a masszából egy kisméretű merőkanállal a közepére.
Dobáljunk a tésztára pár szem ribizlit.
Ha kezd apró buborék képződni a tésztában és az alja kezd barnulni, óvatosan fordítsuk meg.
Mindkét oldalát kb. 1,5 percig süssük.
Néha érdemes a sütőt papírtörlővel kitörölni, hogy a ribizli leve ne égjen oda és egy pici margarinnal újra kikenni.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Ezt a savanykás desszertet porcukorral meghintve, vagy mézzel lecsorgatva kínáljuk.
|
|
|
|
0 komment
|
1 ember kedveli
|
fordgtr
2013.01.07 14:44
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
ribizlit alaposan, tálkában kanállal, tojást keverjük, másik tálkába, lisztbe szórjuk, tojásos masszába, tejet fokozatosan, palacsintasütőt forrósítsunk, kisméretű merőkanállal, alja kezd, sütőt papírtörlővel, ribizli leve, pici margarinnal, savanykás desszertet, palacsintasütőt, papírtörlővel, forrósítsunk, merőkanállal, csomómentes, papírtörlőn, margarinnal, fokozatosan, porcukorral, lecsorgatva, margarinnal, lecsöpögni, serpenyőbe, olvasztott, távolítsuk, gyümölcsöt, pürésítjük, olvasztott, palacsinta, felengedni, használunk, desszertet, savanykás, forgassuk, meghintve, olvasszuk, nagy érett banán tojás, csipet cukor, olvasztott margarin liszt, tasak sütőpor,
|
|
|
|
|